Ulažemo u novi pogon u Lekeniku

 

Ulažemo u novi pogon u Lekeniku

BioGnost nastavlja s investicijama u razvoj novog pogona i proizvoda na tržištu farmaceutike. Rast tvrtke prepoznao je poslovni tjednik Lider.

Prema Lideru, među ulagačima u sektoru farmaceutske industrije i mala je tvrtka BioGnost, proizvođač seruma za određivanje krvnih grupa i reagensa za histologiju, koja izvozi pedeset posto proizvodnje u više od sedamdeset zemalja. Trenutačno ulaže u gradnju logističko-distributivnog centra u Zagrebu za koji je dobila milijun eura nepovratnih sredstava iz europskih fondova. Osim toga, uložio je 600.000 kuna u kupnju gradilišta u Poslovnoj zoni Marof u Lekeniku u kojoj planira sagraditi novi pogon zbog znatno povećane potražnje za proizvodima na stranim tržištima, navodi BioGnostova suvlasnica Mirjana Marchiotti-Ulip. Istodobno je na proizvodnoj lokaciji u Zagrebu u tijeku nabava novih proizvodnih linija, za što je BioGnost također dobio nepovratna sredstva iz europskih fondova, a u istraživanju i razvoju trenutačno je usmjeren na dobivene projekte ‘IRI2’ i ‘CEKOM’ za razvoj novih proizvoda.

– Razvijamo nove, ekološki prihvatljivije proizvode kao zamjenu za postojeće i proizvode za imunohistokemiju kao potpuno nove u BioGnostovu portfelju – ističe Marchiotti-Ulip dodajući da je problem s naplatom potraživanja na domaćem tržištu godinama kočio tvrtkin razvoj.

Ističe da su njihova očekivanja izravno vezana uz razvoj novih proizvoda i njihovo plasiranje na strana tržišta. Budućnost tržišta farmacije vidi kao dinamičnu aktivnost sa sve većom konkurencijom, ali i većim širenjem na zemlje u razvoju.

Više pročitajte na: https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/svestrana-farmaceutika-na-trzistu-koje-se-bori-za-zdravlje-investicije-nikad-ne-staju-141176